Activiteiten aanbieden op het platform Actief in Montfoort

Stimuleringsproject laat inwoners laagdrempelig kennismaken met sport en cultuur.

HET PLATFORM ACTIEF IN MONTFOORT IS LIVE!

Het platform Actief in Montfoort, maakt het voor zowel kinderen als volwassenen mogelijk om op een laagdrempelige en vaak gratis manier kennis te maken met de sportverenigingen en cultuurinstellingen in Montfoort en Linschoten. 

 Dansen, hockey, judo, turnen, boksen… Dankzij Actief in Montofort kunnen inwoners van Montfoort en Linschoten vanaf dit schooljaar vrijblijvend ontdekken welke sport het beste bij ze past. Ook kunnen ze hun creatieve talenten leren kennen, maar dan met Sjors Creatief. Aan zijn hand kan men zich namelijk inschrijven voor onder andere proeflessen tekenen, schilderen, koken en muziek maken.

 

Kennismaken met sport en cultuur

Het platform Actief in Montfoort: een initiatief van de gemeente Montfoort in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders, vertelt Nadim van Minnen, beleidsadviseur Sport en Vitaliteit bij de gemeente Montfoort. “Als gemeente vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen kennis kunnen maken met sport en cultuur. Het platform Actief in Montfoort maakt het voor onze inwoners mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten in onze gemeente te ontdekken. Zónder dat ze daarbij meteen ergens lid hoeven te worden.”

 

Het Platform

In ruim 120 gemeentes in Nederland heeft het platform zich al bewezen. Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem zorgt ervoor dat iedereen zich heel eenvoudig – en vaak gratis – kan inschrijven voor proeflessen bij een sportvereniging of cultuurinstelling. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders van sport en cultuur een uitgelezen kans om nieuwe leden aan zich te binden.

 

Proeflessen en activiteiten aanmelden

Naast het online platform voor alle inwoners, wordt het aanbod aan het begin van het nieuwe schooljaar ook gepresenteerd in het Sjorsboekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in Montfoort ontvangen. “Om onze inwoners een zo veelzijdig mogelijk aanbod te bieden, roepen we sportverenigingen en cultuurinstellingen op om zich bij dit mooie project aan te sluiten”, aldus Van Minnen. “Op de website www.actiefinmontfoort.nl kunnen aanbieders hun proeflessen en activiteiten heel eenvoudig aanmelden. Hopelijk doen ze dat de komende weken massaal, zodat we dit project met elkaar tot een groot succes kunnen maken.”